AŞIK MAHZUNİ ŞERİF, KONYAALTI’NDA ANILDI

Anadolu’nun değerli halk ozanlarından AşıkMahzuni Şerif, Konyaaltı’nda düzenlenen konserle anıldı. Kaan Tangöze ve Dil Tengi’nin, AşıkMahzuni Şerif türkülerini seslendirdiği geceye yüzlerce vatandaş katıldı. 

04 Kasım 2023
AŞIK  MAHZUNİ ŞERİF, KONYAALTI’NDA ANILDI

 Konyaaltı Belediyesi ve Pir Sultan Abdal Derneği Antalya Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği “AşıkMahzuni Şerif’i Anma Konseri” Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konsere Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Tuğba Erke Bostan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Cuma Erçe, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcıları Adnan Arslan ve Mevlüt Akbal ile Pir Sultan Abdal Kültür  Derneği Antalya Şube Başkanı Hasibe Akpınar‘ın yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.

 Gecede Duman grubunun solisti, sevilen sanatçı Kaan Tangöze ve Dil Tengi Grubu;AşıkMahzuni Şerif’in sevilen türküleri “DomDom Kurşunu”, “Mevlam Gül Diyerek”, “Çeşmi Siyahım”, “Mehmet Emmi”nin yanı sıra diğer halk ozanlarının da türkülerini seslendirdiler.

‘TÜRKÜLERİYLE YAŞATACAĞIZ’

 2022 yılında“AşıkMahzuni Şerif Türküleri” albümü çıkaran ve albümün ardından ilk kez Aşık Mahzuni Şerif’i anma konserine katılan Türkiye’nin önemli Rock müzisyenlerinden Kaan Tangöze, bu anlamlı gecede olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. AşıkMahzuni Şerif’in müziğiyle çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Tangöze, “Ozanımızı türküleriyle yaşayatacağız” dedi. Gecede ayrıca Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayarak Atatürk’e vurgu yapan sanatçı Tangöze, konsere katılan vatandaşlarla birlikte “Senden Daha Güzel” parçasını seslendirdi. Dil Tengi de bu yüzyıla damgasını vurmuş önemli halk ozanlarından AşıkMahzuni Şerif’i andıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.Gecenin sonunda Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Tuğba Erke Bostan, Dil Tengi ve Kaan Tangöze’ye plaket sunarak teşekkür etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.