DEPREMZEDELER İÇİN 2’NCİ MAĞAZA GÜZELOBA’DA

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, kente gelen depremzedelerin yararlandığı ücretsiz mağazalarının ikincisi Güzeloba Mahallesi’nde açtı. Kıyafetlerin beden beden askılara asıldığı, ayakkabılarını numaralarına göre yerleştirildiği mağazadan depremzedeler her türlü ihtiyacını karşılayabiliyor. 

13 Şubat 2023
DEPREMZEDELER İÇİN 2’NCİ MAĞAZA GÜZELOBA’DA

 Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından Antalya’ya getirilen depremzedeler için Muratpaşa Belediyesi, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinde (ASSİM) açtığı ücretsiz mağazasına ikincisini ekledi. İkinci mağaza, kentin oteller bölgesi Kundu’ya yakın bir noktada bulunan Güzeloba Mahallesi’nde, Güzeloba İlköğretim Okulu Spor Salonu’nda açıldı. Çocuk bezi ve maması başta olmak üzere temel ihtiyaç ürünleri ve giysilerin yer aldığı merkez, bir mağaza gibi düzenlendi.

 Giysiler bedenlerine göre askılara asıldı, ayakkabılar numaralarına göre dizildi, şampuan, sabun gibi temizlik ürünleri de ayrı bir bölüme yerleştirildi. Merkezden AFAD tarafından otellere yerleştirilen ya da ikametgahı depremin etkilediği illerden birinde olan tüm afetzedeler yararlanabiliyor.

3 İLDE ÇALIŞMA

Diğer yandan Muratpaşa Belediyesi, deprem bölgesinde 3 ilde birden çalışmalarına devam ediyor. Hatay’da depremin ilk gününden itibaren aralarında iş makinelerinin de bulunduğu 12 araçla 23 personel çalışmalarına devam ederken 12 kişilik bir ekip de hilti, kesme makineleri gibi hafif iş makineleriyle Adıyaman’da çalışmalara katılıyor. Malatya’da ise 8 kişilik ekip il merkezi ve Ören’de ilk etapta gönderilen 50 çadırın kurulumunu yapıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.