HATAY’DA DEPREMZEDELER İÇİN HER GÜN 70 BİN KİŞİLİK SICAK YEMEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesinde yaraları sarmaya çalışıyor. Zorlu hava şartları nedeniyle barınma ve beslenme sorunu yaşayan depremzedelere mobil ve sabit aşevlerinden her gün 70 bin kişilik sıcak yemek ikramı yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi vatandaşların temel ihtiyaçlarını da karşılıyor. 

10 Şubat 2023
HATAY’DA DEPREMZEDELER İÇİN HER GÜN 70 BİN KİŞİLİK SICAK YEMEK

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremi haber alır almaz ekiplerini deprem bölgesine sevk eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hatay ve Maraş’ta yaraları sarmaya çalışıyor. Hatay’da 400 kişilik çadır kent kurarak, depremzede vatandaşların barınma sorununa bir nebzede olsa çözüm olan Büyükşehir Belediyesi, beslenme ve temel ihtiyaç konusunda da destek sağlıyor. 

ÜÇ ÖĞÜN SICAK YEMEK

Hatay’ın Defne ilçesi Uğur Mumcu Meydanı’nda çadır kent kurup alanı aydınlatan Büyükşehir Belediyesi burada Mobil Aşevi ile depremzede vatandaşlara sıcak yemek ikramı yapıyor. Bütün gün kazanlarda yemek pişerken, ekipler temel ihtiyaç ve gıda dağıtımı da gerçekleştiriliyor. Depremzedelere sabah çorba, öğlen ve akşam üç öğün üç çeşit yemek ikram ediliyor. Hatay Defne ilçesini kurulan jeneratörle aydınlatan Büyükşehir Belediyesi depremzede vatandaşların telefonlarını şarj etmesine ve yakınları ile iletişim kurmasına da imkanı sağladı. 

SAĞLIK EKİPLERİ GÖREVDE

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Evde Sağlık Biriminde görevli aralarında uzman acil tıp teknisyeni, paramedik, hemşirelerin de bulunduğu 11 sağlık personeli ve 3 ambulans ile sağlık hizmetlerini sürdürüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.