ANTALYA BİLİM MERKEZİ’NDEN, ‘BİLİM YARIŞMASI’NA KATILIM ÇAĞRISI

2. Antalya Bilim Festivali(BİLİMFEST), kapsamında öğrencilere ödüllü bilim yarışması düzenleyen Antalya Bilim Merkezi, okul müdürleri aracılığıyla öğrencilere bilim yarışmasına katılım çağrısında bulundu. 

08 Kasım 2022
ANTALYA BİLİM MERKEZİ’NDEN, ‘BİLİM YARIŞMASI’NA KATILIM ÇAĞRISI

Türkiye’nin en büyük, Akdeniz’in ise ilk bilim merkezi olan Antalya Bilim Merkezi, Bilim Festivali’nin(BİLİMFEST) ikincisini 30 Mart ile 2 Nisan tarihleri arasında Dokuma Park’ta gerçekleştirecek. BİLİMFEST kapsamında öğrencilere yönelikte “Ödüllü Bilim ve Teknoloji Yarışması” düzenlenecek. Antalya Bilim Merkezi, resmi ve özel okulların müdürlerine  yönelik 3 farklı toplantı ile öğrencilere katılım çağrısında bulundu. Merkezin toplam 237 bin TL para ödüllü ortaokul, lise, üniversite ve yüksek lisans eğitim seviyelerinde 3 kategoride yarışma düzenleneceği belirtilerek, bilime meraklı çocuk ve gençlerin bu yarışmaya teşvik edilmesi istendi.

YARIŞMAYA REKOR KATILIM BEKLENİYOR

Amaçlarının çocukların kafasında bilim ışığı yakıp potansiyellerinin ortaya çıkarılmasına katkı koymak olduğunu vurgulayan Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Antalya Bilim Merkezi Müdürü Selim Tıraş, öğrencilere yönelik atölye çalışmalarında liselileri daha fazla görmek istediklerini söyledi. Üniversite sınavı gibi ciddi yükü olan liselilerin bilim merkezinin varlığından haberdar edilmesini isteyen Müdür Tıraş, Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla tüm okullarda yarışmanın duyurulduğunu, uzaktan katılan okullara konaklama, ulaşım gibi birçok kolaylık sağlayacağını bildirdi.

ANTALYA’NIN POTANSİYELİ YÜKSEK

Okullarda TÜBİTAK yarışmalarına bakıldığında Antalya’da ciddi anlamda proje üreten bir potansiyel görüldüğünü ifade eden Tıraş, ‘Bunu TÜBİTAK bölge sergisinin bu kez Konya yerine Antalya’da yapılmasından anlıyoruz. Çünkü katılan projelerin yüzde 52’si buradan çıktı. Biz bu başvurularda iyi gelişme görüyoruz’ dedi. TÜBİTAK işbirliğiyle hizmete açılan merkezden daha fazla öğrencinin faydalanmasını istediklerini de belirten Tıraş, toplantıya katılanların sorularını da yanıtladı. Toplantı sonunda okul müdürleri Bilim Merkezini ve merkez atölyelerini rehberler eşliğinde gezerek bilgi aldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.