BORSA İSTANBUL’DAKİ SOYGUNUNUN ARAŞTIRILMASINI AKP VE MHP REDDETTİ

CHP’Lİ BUDAK: “İKTİDAR BORSA İSTANBULU KUMARHANEYE ÇEVİRDİ” 

12 Ekim 2022
BORSA İSTANBUL’DAKİ SOYGUNUNUN ARAŞTIRILMASINI AKP VE MHP REDDETTİ

“ASIL SOYGUNCULAR İKTİDARIN İÇİNDE”

Borsa İstanbul’daki soygunun araştırılmasına yönelik Cumhuriyet Halk Partisi’nin Grup Önerisi TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP grubu adına konuşan Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “İktidar, Borsa İstanbul’u büyük bir kumarhaneye Yoksul vatandaşlarımızın küçücük birikimlerini Borsa İstanbul’da ellerinden aldılar ve bu suçtur. Manipülasyon suçtur” dedi. Soyguna yönelik iktidarın henüz hiçbir adım atmadığına dikkat çeken Budak, “10 kişi gözaltına alınmış, 5'i tutuklanmış, 5'i gönderilmiş, kim oldukları belli değil; asıl suçlular hala dışarıda. Halkımızı soyanlar aslında iktidarın içinde ve iktidar tarafından atanmış insanlar. Buna susacak mısınız?” diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Bakan Nebati ilk önce 23 Ağustos’ta bir televizyonda açıklama yapıyor: ‘Doğrudan yatırımlar ve çeşitli enstrümanlarla Türkiye'ye bir giriş olduğunu gözlüyoruz. BIST'e giren miktar 300 milyar doların üzerinde. Dünya güvenli bir liman arıyor ve Türkiye dünyada bu güvenli limanların başında geliyor.’ Neresini düzelteceksiniz? BIST’e 300 milyar dolar yabancı döviz girişi olduğundan bahsediyor, ama borsanın toplam değeri 180 milyar dolar. Nebati’nin söyledikleri kuyruklu yalan.

 

BORSA İSTANBUL VURGUNU, İKİNCİ KKM DENEMESİDİR

 

Aslında burada büyük bir kurnazlık da var, onu da açıklayacağım size, KKM'de elde ettikleri, topladıkları dövizin bir kısmını borsa üzerinden manipülasyon yaparak toplama amacı vardı. Vatandaşlar dövizlerini bozdursunlar, getirsinler borsaya, biz borsayı yükseltelim kamu bankaları aracılığıyla sonra vatandaşları buradan silkeleyelim, operasyon budur.

 

BAKAN NEBATİ, KÜÇÜK YATIRIMCIYA ‘GEL GEL’ YAPTI

 

Bakan Nureddin Nebati, 2 Eylülde bir tweet atıyor.  Manipülasyonu burada ispat ediyorum. ‘Ekonomik aktivitedeki güçlü seyir ve şirket kârlılıklarındaki artış BIST'i yatırımcılar için cazip kılıyor. Borsamız son dönemdeki performansıyla diğer gelişen ülke borsalarından pozitif yönde ayrışıyor, ilerleyen dönemde de bu güçlü seyrin sürmesini bekliyoruz.’  Bu ne demek? "Gel gel" demek; "borsaya gel gel" yapıyorsun. Amaç, açık açık borsaya gelen küçük yatırımcıları silkelemek ve 11 Eylülde bir sosyal medya mesajı daha atıyor: "Yerli ve yabancı yatırımcılarımız, şirketlerimizin bilançolarına, sermaye yapılarına ve kârlılıklarına güveniyor, sermaye piyasalarına her geçen gün daha çok yatırım yapıyor’ 11 Eylül’de bu mesajı atıyor, 12 Eylül’de borsa çöküyor.

 

HER TAŞIN ALTINDAN AYNI İSİMLER ÇIKIYOR

 

Borsanın 9 yönetim kurulu üyesinden 5'ini söyleyeceğim size: Erişah Arıcan, Cumhurbaşkanı Ekonomi Politikaları Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Varlık Fonunun Başkan Yardımcısı; Yunus Arıncı, Cumhurbaşkanlığına bağlı Devlet Denetleme Kurulu Başkanı, bunlar borsa yöneticisi; Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı; Fahrettin Altun Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı ve beşinci yönetim kurulu üyesi Ahmet Ali El-Hammadi, bu da Borsa İstanbulun Katar temsilcisi, kayyum yani., Bunları böyle alt alta sıraladığınız zaman bir şey ortaya çıkıyor: Her taşın altından aynı isimler çıkıyor. Bu manipülasyonları yapanlar, halkımızı soyanlar aslında iktidarın içinde ve iktidar tarafından atanmış insanlar.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.