KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI HAKAN TÜTÜNCÜ’NÜN 30 AĞUSTOS MESAJI

 

29 Ağustos 2022
KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI HAKAN TÜTÜNCÜ’NÜN 30 AĞUSTOS MESAJI

Saygıdeğer  Hemşehrilerim;

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan 30 Ağustos Büyük Zaferi’nin yıl dönümünü bir kez daha gururla ve sevinçle kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

30 Ağustos, tarihi şan ve şereflerle dolu Yüce Türk Milletinin büyük kahramanlıklar göstererek, kendisini vatanından sürmek ve yok etmek isteyen istilacılara  karşı birlik ve beraberlik ruhuyla verdiği topyekun mücadelenin muhteşem zaferidir.

Türk milletinin esarete asla boyun eğmeyeceğinin ilan edildiği 30 Ağustos Zaferi, yokluk içindeki bir milletin ordusuyla bütünleşerek tarih yazdığı ve vatanı uğruna gözünü kırpmadan canını feda ettiği bir mücadelenin sonucudur.

30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri başarının ötesinde, Yüce Türk Milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini, kimseye teslim olmayacağını gösteren bir gününde destansı hikayesidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 26 Ağustosta başlayan, 30 Ağustos 1922 de eşsiz bir zaferle sonuçlanan ve İzmir’de istilacı hainlerin denize dökülmelerini sağlayan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milletinin ilelebet Hürriyet ve Bağımsızlık içinde yaşayacağı tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir.

Tarihteki tüm zaferlerimiz gibi 30 Ağustos’un arkasında da canlarını feda eden nice kahramanlarımız vardır. Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden zaferi bizlere armağan eden, Millî Mücadeleyi zaferle taçlandıran, milletimize özgürlüğünü kazandıran, bayrağımızın onurla dalgalandığı vatan topraklarını bizlere bırakan kahramanlarımızla ne kadar gurur duysak azdır.

Yüce Milletimiz, geçmişinden aldığı ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idrakinde, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.

Bugün bizlere düşen, bütün imkansızlıklara ve yokluklara rağmen türlü zorlukları aşarak kazandığımız bağımsızlığımız ve kurduğumuz cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhu ile daha da yüceltmek, güçlendirmek ve gelecek nesillere muasır medeniyet seviyesi hedefine ulaşmak yolunda aktarmak olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük zaferin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyor, tüm hemşehrilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

 Hakan TÜTÜNCÜ

 Belediye Başkanı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.