ANTALYA FİLM FORUM'A SEÇİLEN İLK PROJELER AÇIKLANDI!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ev sahipliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 1-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum’un iki platformunda yarışacak projeler açıklandı. 

29 Ağustos 2022
ANTALYA FİLM FORUM'A SEÇİLEN İLK PROJELER AÇIKLANDI!

Sinemacıların projelerini hayata geçirmesi için fon ve geliştirmesi için alan yaratan, 2-4 Ekim arasında Antalya’da gerçekleştirilecek Antalya Film Forum, 4 6 Ekim arasında çevrimiçi olarak düzenlenecek. Antalya Film Forum’da bu yıl Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu’nda dokuz, Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu’nda ise üç proje yer alacak.

 

Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu’nda sekiz proje yarışacak!

Bu yıl 76 başvuru ile rekora imza atan Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu’nda yarışacak dokuz proje, Cottbus Film Festivali Program Direktörü Bernd Buder, yönetmen-senarist-yapımcı Senem Tüzen ve yapımcı Vildan Erşen’den oluşan seçici kurul tarafından belirlendi.

Yönetmenliği Tunç Şahin’e, yapımcılığı Aslı Filiz ve Ersan Çongar’a ait “8. Kat”; yönetmenliği Safet Ayhan’a, yapımcılığı Enes Erkan ve Pelin Toksal’a ait “Aytaşı”; yönetmenliği Nazife Ebru Güney’e, yapımcılığı Neval Turhallı’ya ait “Cemile”; yönetmenliği Aslı Akdağ’a, yapımcılığı Bilal Bağcı’ya ait “Güve”; yönetmenliği Hasan Serin’e, yapımcılığı Önder Önsal’a ait “Hasan”; yönetmenliği Murat Uğurlu’ya, yapımcılığı Büke Akşehirli’ye ait “İskeletin Türküsü”; yönetmenliği Ziya Demirel’e, yapımcılığı Anna Maria Aslanoğlu’na ait “Kara Şimşek 3”; yönetmenliği Korhan Uğur’a, yapımcılığı Serpil Altın’a ait “Nal ile Mıh” ve yönetmenliği Ragıp Türk’e, yapımcılığı Seçkin Akyıldız’a ait “Nazire” adlı yapımlar bu yıl Antalya Film Forum’da hem ödül heyecanı hem de uzun bir aranın ardından fiziki olarak projelerini sunma heyecanı yaşayacaklar.

 

Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu’nda, önümüzdeki günlerde açıklanacak ana jüri tarafından belirlenecek iki projeden her birine 40 bin TL tutarındaki Antalya Film Forum Kurmaca Pitching Platformu Ödülleri verilecek. Ayrıca Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu’nda bir projeye Film Standartları Post Prodüksiyon Ödülü, bir projeye de Filmarka Ekipman Desteği verilecek.

Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu’nda üç proje yarışacak!

Antalya Film Forum’un, çekimlerinin en az üçte ikisi Antalya kentinde gerçekleştirilerek, filmin son kurgusunda aynı oranda Antalya sahneleri yer alacak olan ulusal uzun metraj bir filme destek olmak amacıyla oluşturduğu Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu’nda projelerini sunacak adaylar belli oldu. Yapımcı Beste Yamalıoğlu, yönetmen Emre Kayiş ile senarist, yazar ve dramaturg Yeşim Gökçe’den oluşan seçici kurul yedi başvuru arasından üç projeyi seçti. 

Yönetmen ve yapımcılığını Serhat Gönen’in, senaristliğini Tülin Kurnaz’ın yaptığı “Kozalak”, yönetmenliği ve senaristliği Abdurrahman Öner’e, yapımcılığı Arzu Şenses Öner’e ait “Kuduz” ile yönetmenliği ve senaristliği Aziz Alaca’ya, yapımcılığı Fuat Salman’a ait “Tek Başına” adlı projeler 150 bin TL tutarındaki ödül için yarışacak. Seçilecek filme ayrıca Fono Film tarafından Post Prodüksiyon Ödülü verilecek. 

Antalya Film Forum’un Uzun Metraj Kurmaca Work in Progress Platformu, Belgesel Film Work in Progress Platformu ve Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu’na seçilen projeler önümüzdeki günlerde açıklanacak. Antalya Film Forum Ödülleri 4 Ekim’de düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin idari direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre, Antalya Film Forum direktörlüğünü ise Armağan Lale ve Pınar Evrenosoğlu yürütüyor.

 

Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu

8.Kat 

Yönetmen: Tunç Şahin

Yapımcı: Aslı Filiz, Ersan Çongar

 

Aytaşı

Yönetmen: Safet Ayhan

Yapımcı: Enes Erkan, Pelin Toksal

 

Cemile

Yönetmen: Nazife Ebru Güney

Yapımcı: Neval Turhallı

 

Güve

Yönetmen: Aslı Akdağ

Yapımcı: Bilal Bağcı

 

Hasan

Yönetmen: Hasan Serin

Yapımcı: Önder Önsal

 

İskeletin Türküsü

Yönetmen: Murat Uğurlu

Yapımcı: Büke Akşehirli

 

Kara Şimşek 3 

Yönetmen: Ziya Demirel

Yapımcı: Anna Maria Aslanoğlu

 

Nal ile Mıh 

Yönetmen: Korhan Uğur

Yapımcı: Serpil Altın

 

Nazire 

Yönetmen: Ragıp Türk

Yapımcı: Seçkin Akyıldız

 

Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu

Kozalak

Senarist: Tülin Kurnaz

Yönetmen, Yapımcı: Serhat Gönen

 

Kuduz

Senarist, Yönetmen: Abdurrahman Öner

Yapımcı: Arzu Şenses Öner

 

Tek Başına

Senarist, Yönetmen: Aziz Alaca

Yapımcı: Fuat Salman

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.