CHP’Lİ BUDAK: “LİMAK-YK ENERJİ, BAKANLIKTAN İZİN ALMADAN ZEYTİNLİKLERİ YOK ETTİ”

“MUĞLA İKİZKÖY’DEKİ ZEYTİNLİK TALANI İZİNSİZ ÇIKTI” CHP Antalya Milletvekili ve Sanayi ve Enerji Komisyonu Üyesi Çetin Osman Budak, Muğla İkizköy’de Limak-YK Enerji tarafından 31 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen zeytinlik katliamının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan izin alınmadan yapıldığını ortaya çıkardı. Budak,” Yönetmelik değişikliği açıkça izin şartı getirmesine rağmen, Limak-YK enerji şirketi izin almadan Muğla İkizköy’de zeytinlik katliamı yaptı. Kamu görevlileri de izinsiz faaliyeti durdurmak yerine, protesto eden köylüleri göz altına aldı. Bu tam bir skandaldır. Artık tuz da koktu” dedi. 

25 Haziran 2022
CHP’Lİ BUDAK: “LİMAK-YK ENERJİ, BAKANLIKTAN İZİN ALMADAN ZEYTİNLİKLERİ YOK ETTİ”

"BAKANLIK, HİÇBİR FİRMAYA İZİN VERMEDİ”

 

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, 51 gün yürürlükte kalan yönetmelik değişikliği ile kaç zeytinlik alanda, kaç maden faaliyeti izni verildiğini bir soru önergesi ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e sordu. Bakanın imzasıyla verilen yanıt, büyük bir skandalı ortaya çıkardı. Gelen yanıtta, “Maden Yönetmeliği’nin 115’inci maddesinin dördüncü fıkrasının yürürlükte kaldığı süre içerisinde ilgili düzenleme kapsamında herhangi bir madencilik faaliyetine izin verilmemiştir” denildi.

 

Yanıtı değerlendiren Budak, şöyle konuştu:

 

“Zeytinliklerin madenciliğe açılmasını sağlayan yönetmelik değişikliği ile Danıştay’ın yönetmeliğin yürütmesini durdurması arasında 51 günlük bir süre geçti. Yani, yönetmelik 51 gün yürürlükte kaldı. Enerji Bakanlığına bu süre içerisinde kaç firmaya zeytinliklerde madencilik izni verildiğini sorduk. Gelen yanıtta, ‘Hiçbir firmaya izin verilmediği’ söyleniyor, ama göz göre göre Muğla İkizköy’de Limak-YK enerji tarafından yönetmelik değişikliği gerekçe gösterilerek zeytinlik katliamı yapıldı. Yetmedi, katliamı durdurmak isteyen köylüler ve çevreciler darp edilerek göz altına alındılar. Bu skandala imza atan sorumlular derhal görevden alınmalı.

 

BAKANLIK YÜRÜTMENİN DURDURULMASININ KALDIRILMASINI İSTEDİ

 

Verilen yanıtta, Bakanlığın yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması kararına da itiraz ettiğini öğrendik. Zeytinliklerdeki kanunsuz katliam ısrarı devam ediyor. Asırlık zeytin ağaçlarına yönelik tehdit henüz geçmiş değil”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.