CHP’Lİ ZEYBEK : “NASIL GELDİYSENİZ, ÖYLE GİDİN”

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Milletvekili Seçim Kanununda değişiklik yapılması teklifi üzerine yaptığı konuşmada, bu teklifin iktidarın koltuğunu korumak için seçimlere nasıl hile ve şaibe karıştırırız teklifi olduğunu belirtti. 

01 Nisan 2022
CHP’Lİ ZEYBEK : “NASIL GELDİYSENİZ, ÖYLE GİDİN”

CHP’li Zeybek Genel Kurul’da yaptığı konuşmada şunları ifade etti;

“Bu millet, iradesine müdahaleye asla izin vermez eğer yapılırsa da bedelini çok ağır ödetir. Bu nedenle, seçimlerde millet iradesini yok sayacak, millet iradesini sakatlayacak girişimlerde bulunmayın; bunu asla millet affetmez. Nasıl geldiyseniz öyle gidin.”

Teklifin en çok tartışılan maddelerinden olan yıllardır uygulanan en kıdemli seçim hâkimliği uygulamasının değiştirilmesi hakkında ise iktidara yüklenen Zeybek, mevcut uygulamanın hangi yanlışlığının görüldüğünü ve ne amaçla getirildiğini sorduğu konuşmasına şu şekilde devam etti;

“Seçim hâkimlerini değiştirmenin amacı ne, nedeni ne? Yıllardır, AKP iktidarları döneminde ki FETÖ'nün de desteğiyle hep yargıya müdahale edildi. Bu nedenle, Türkiye'de maalesef, o milletin istediği bağımsız ve tarafsız yargı yok edildi ve bunun büyük acılarını çekiyoruz. Bu halk, bu millet adalet istiyor ama siyasi iktidar daha başından adaleti yok etmek için kıdemli hâkimlerin, seçim hâkimi olmasını engelliyor. Neden? Yandaş olmadıkları için mi ya da şu mu? "Biz yandaş hâkimleri, seçim hâkimi yapacağız." mı diyorsunuz? Böyle bir düşünceyi nasıl taşıyabilirsiniz?”

SEÇİM HÂKİMLERİNİ DEĞİŞTİRMENİN AMACI MİLLET İRADESİNDEN KORKMANIZ MI?

     “Eğer bu seçim kanunuyla seçim yaparsanız, bu ülkede kargaşa yaratırsınız, sorun yaratırsınız ama o kargaşanın, sorunun altında siz kalırsınız. Millet gitsin, özgür iradesiyle oyunu kullansın. Niye müdahale etmeye çalışıyorsunuz. Siz milletin iradesine güvenmiyor musunuz? Şimdiye kadar millet iradesiyle iktidarda kalmadanız mı?”

“Bir partinin genel başkanı olan Cumhurbaşkanını "Ya, seçim yasaklarından muaf tutuyoruz." deniyor. Neden? Niye tutuyorsunuz? Bu milletin bir kuruşunu parti seçimlerinizde kullanırsanız bunun hesabını sorarız. Partili Cumhurbaşkanının seçim yasaklarından muaf tutulması kabul edilemez.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.