"TÜRKİYE’Yİ KARANLIKTAN ÇIKARACAK DURUŞ BUDUR”

Muhalefetin 6 siyasi partisinin liderleri, dün tekrardan bir araya gelerek birliktelik mesajı verdiler. Yayınlanan ortak basın açıklamasını değerlendiren CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Bu duruş, Türkiye'yi içerisinde bulunduğu karanlıktan çıkaracak olan duruştur” yorumunda bulundu 

28 Mart 2022
"TÜRKİYE’Yİ KARANLIKTAN ÇIKARACAK DURUŞ BUDUR”

 İlk olarak “Yarının Türkiye’sini inşa etmek üzere” diyerek 12 Şubat’ta bir araya gelen 6 muhalefet partisi lideri, 28 Şubat’ta tekrar bir araya gelerek “Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş” konusunda tam bir mutabakata varmış ve ortak mutabakat metni imzalamışlardı. Bu kez DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ev sahipliğinde bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DP Genel Başkanı Gültekin Uysal toplantıdan sonra ortak bir açıklama yayınladılar. Aralarındaki işbirliğinin kararlılıkla devam edeceği vurgulanan açıklamada; seçim kanunu ile ilgili ‘Siyasi mühendislik’ benzetmesi yapılırken, sandık güvenliği ile ilgili yeni bir çalışma grubunun oluşturulacağı da belirtildi.

LİDERLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Muhalefetin altı liderinin tekrardan bir araya geldiği toplantıyı ve ortak açıklamalarını değerlendiren CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, halktan ve haktan yana duruş sergilediklerinden ötürü altı siyasi parti liderine de teşekkür etti. Başkan Cengiz, “Türkiye'yi içerisinde bulunduğu karanlıktan çıkaracak olan duruş; "Umutlarımız ve geleceğe olan inancımız, Türkiye'nin sorunlarından çok daha büyüktür" ifadesinin altına imzasını atan 6 siyasi partinin halktan, haktan, adalet ve demokrasiden yana olan duruşudur! İdeolojik, etnik, sosyal veya sınıfsal hiçbir zeminde değil; insanlık onuruna ve refahına yaraşır vaziyette yaşamayı hak eden milletimizin ihtiyaç duyduğu 'Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Sistem' paydasında buluşan 6 siyasi parti liderine de milletimiz ve geleceğimiz adına teşekkür ediyorum. Bizi bize düşman etmeye çalışanlara, kutuplaştıranlara, ayrıştıranlara karşı; birleşe birleşe kazanacağız” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.