ÇANAKKALE’NİN HATIRALARI ANTALYA’DA

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale sergisi açıldı. Çanakkale Savaşı’nda kullanılan 1000 parça malzemenin bulunduğu sergi, Atatürk Kültür Merkezi’nde 3 Nisan tarihine kadar gezilebilecek. 

22 Mart 2022
ÇANAKKALE’NİN HATIRALARI ANTALYA’DA

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı, Çanakkale Zaferinin 107’nci yılı nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Fuayesinde Çanakkale sergisi açıldı. Çanakkale’ye gitme imkanı olmayan başta öğrenciler olmak üzere tüm vatandaşların müzedeki parçaları görmeleri milli ve manevi duyguları yakından hissetmeleri için 10 yıldır Anadolu’yu karış karış gezen Çanakkale Müzesi, Antalya’ya getirildi. Atatürk Kültür Merkezi’nde 3 Nisan tarihine kadar 9.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek sergide, Çanakkale Savaşında kullanılan 1000 parça malzeme bulunuyor. 

15 MİLYON KİŞİ GÖRDÜ

Çanakkale Sergisi’nin 10 yıldır Türkiye’yi karış karış gezdiğini ifade eden sergi koordinatörü Cengiz Yürükaslan, 15 milyon kişinin 107 yıl öncesine gittiğini ifade etti. Yürükaslan “ Amacımız Çanakkale’ye gidemeyen oraları görme imkanı olmayan öğrencilerimize özellikle, Çanakkale ruhunu vermek, anlatmak. 10 yıldır bütün Türkiye’yi bölge bölge karış karış dolaşıyoruz. Bu sene müzenin son senesi, Çanakkale’de sabit binasına geçecek” dedi.

KAHRAMANLAR KANLARIYLA SET ÖRDÜLER

Çanakkale Savaşları, Türkün binlerce yıllık tarihinde yokluklar, imkansızlıklar içerisinde bu milletin ne büyük kahramanlıklara imza atabileceğini ortaya koyduğunu söyleyen Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı İsmail Oskay, “15 yaşında çocukların Çanakkale’yi nasıl geçilmez yaptığını bu müzede göreceksiniz. Mermilerin nasıl havada çarpıştığını, yorgun bitkin bir milletin çocuklarının nasıl mücadele verdiğini, nasıl kanlarıyla set ördüğünü burada göreceksiniz. Tüm Antalyamız özellikle öğrenciler sergimize davetlidir” dedi. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.