BÜYÜKŞEHİR, SERİK’TE 50 YILDIR BEKLENEN KÖPRÜYÜ YENİLEDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin dört bir yanında yaptığı köprü ve menfezlerle önemli bir ihtiyaca cevap verdiği gibi gönülleri de buluşturuyor. Serik ilçesinde yapımı 1975 yılına dayanan yaklaşık 50 yıllık köprü Başkan Muhittin Böcek’in talimatıyla yenilendi. 

18 Mart 2022
BÜYÜKŞEHİR,  SERİK’TE 50 YILDIR BEKLENEN KÖPRÜYÜ YENİLEDİ

Antalya genelinde yaya ve araç trafiğini sağlıklı bir seviyeye getirmek için çalışmalarına aralıksız devam eden Büyükşehir Belediyesi, aşırı yağışlar ve doğal faktörler nedeniyle kullanım ömrünü tamamlamış köprülerde yenileme çalışması yapıyor. Bu kapsamda Serik ilçesine bağlı Pınargözü grup yolu ve Burmahancı Mahallesi köprüleri Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerince yenilendi. 

KALICI VE DAYANIKLI KÖPRÜ

Çalışmalar kapsamında Serik Pınargözü grup yolu üzerinde 5 Mahalleyi birbirine bağlayan ve yaylacıların göç güzergahında bulunan 50 yıllık köprü yenilenerek daha kaliteli ve konforlu hale geldi. Bir diğer köprü yenileme çalışmasının yapıldığı Burmahancı Mahallesi’nde de her kış yoğun yağışlarda sel sularına kapılan ve zarar gören kutu menfezler yerine kalıcı, dayanıklı ve uzun yıllar kullanılacak olan bir menfez köprü bölge halkına hizmet verecek.  

50 YILLIK HASRET SON BULDU

Serik için çok önemli bir nokta olan grup yolu birçok mahalleyi ve Antalya’yı Isparta’ya bağlıyor. 1974-75 yılında açılan yolda günümüze gelene kadar köprünün yenilenmesiyle ilgili ölge halkının taleplerine duyarsız kalmayan Başkan Muhittin Böcek’in talimatıyla 50 yıllık hasret son buluyor. Köprünün imalatı yapıldı, şu an dolgusu yapılıyor. Bir diğer çalışmamız ile de Burmahancı Mahallesi’ndeki köprü tamamlanıyor. Sel baskınlarını önlemek adına yapılan yenileme çalışması bölgedeki vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.