KEPEZ’DE İSTİKLAL MARŞI OKUMA YARIŞMASI

Kepez Belediyesi ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’nci yıl dönümü dolayısıyla İstiklal Marşı Okuma Yarışması düzenlendi. 

16 Mart 2022
KEPEZ’DE İSTİKLAL MARŞI OKUMA YARIŞMASI

 İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101’nci yıldönümü dolayısıyla Kepez Belediyesi ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen İstiklal Marşının finali Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde (EBKM) yapıldı. Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, öğrenci ve velilerin bir araya geldiği yarışmada jüri üyeleri değerlendirme yaptı. İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda bir konuşma yapan Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural,“İstiklal Marşımızın 101’nci yılında gerçekleşen Mehmet Akif Ersoy’u Anma Törenimize hepiniz hoş geldiniz. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un anılarını yaşatmak ve sevdirmek, şairimizin yaşadığı zorlu süreci gelecek kuşaklara aktarmak ve inançlarımızı, değerlerimizi ve umutlarımızın izlerini taze tutmak amacıyla gerçekleşen etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu süreç içerisinde bizden desteğini esirgemeyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çalışma arkadaşlarına gönülden teşekkür ediyorum. “ dedi.

İSTİKLAL MARŞIMIZIN 101’NCİ YILI KUTLU OLSUN

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de “Kepez Belediyesi çatısı altında 14 yıldır gerçekleşen İstiklal Marşımızın kabul edildiği tarih olan 12 Mart’ta, İstiklal Marşı okuma yarışması düzenliyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımız ve Kepez Belediyemizin Kültür Müdürlüğüne katkı ve gösterdikleri emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Çocuklarımızın ve gençlerimizin zihinlerinde istiklal marşı hissini yaşatarak, gelecek kuşaklara milli duyguları en samimi şekilde aktarmak istiyoruz. Biliyoruz ki, İstiklal Marşı çocuk yaşlarda ezberlenirse ömür boyu insanın hayatında taşıyacağı güzel bir milli miras olacak ve korunacaktır. İstiklal Marşımızın her bir cümlesi bu ülkenin gençlerine yol gösterici ve ilham kaynağı olmuştur. Bu nedenle İstiklal Marşı yarışmalarımızı hassasiyet göstererek özenle hazırlıyoruz. Aynı zamanda gençlere yol gösterici özelliğini taşıyan İstiklal Marşımız, ideal vatandaş olmak için önemli anlam ve duyguları içinde barındırıyor. Rabbim bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyen Milli Şairimiz Mehmet Akif’i İstiklal savaşımızın ve Milli mücadelemizin ölümsüz kahramanlarını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bin yıldan beri bu toprakları aziz milletimizin yurdu haline getiren tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. İstiklal Marşımızın 101’nci yılı kutlu olsun.”diye konuştu. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

2021-2022 İstiklal Marşı Okuma Yarışması dereceye giren öğrenciler

Anasınıfı Kategorisi

1.Çınar Ege Kavak-İbrahim Doğaner İlkokulu

1.Define Özdilman –General Şadi Çetinkaya İlkokulu

1.Şiir Gülce Ünalan-Hüseyin Ak İlkokulu

1.Beray Özden-Kamile Metin Yapar İlkokulu

1. Defne Özen-Emine Fatma Çevik Anaokul

İlkokul Kategorisi

1.Bedirhan Peker-Gülveren İlkokulu

2.Ayşe Büşra Bilgin-Şehit Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut İlkokulu

3.Safiye Duman-Şehit Serhat Genç İlkokul

Ortaokul Kategorisi

1.Tuana Darbaş-Şehit Metin Darbaş İlkokulu

2.Simay Yade Çoban-Hüseyin Avni Çöllü Ortaokulu

3.Ömer Faruk Ertekin-Prof.Dr. Raşit Küçük İHO

Lise Kategorisi

1.Faruk Erdönmez –Neriman Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi

2.Mustafa Miraç Özcan-Prof.Dr.Raşit Küçük Anadolu İmam Hatip Lisesi

3.Mehmet Ali Sütçü-Karatay Anadolu Lisesi

Özel Eğitim Kurumları

1.Melisa Esici-Kepez Özel Eğitim Uygulama Okulu

1.Derya Öngel-Kepez Özel Eğitim Meslek Lisesi

1.Naz İdal Babaç-Kepez Özel Eğitim Meslek Okulu

1.Muhammet Yusuf Konak-Kepez Özel Eğitim Uygulama Merkezi

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.