KUMLUCA SANAYİ SİTESİ’NİN 24 YILLIK SORUNU BİTİYOR

Büyükşehir Belediyesi sıcak asfalt çalışması yapıyor 

10 Mart 2022
KUMLUCA SANAYİ SİTESİ’NİN 24 YILLIK SORUNU BİTİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca Sanayi Sitesinin deforme olan yollarına sıcak asfalt döküyor. Batı Antalya’nın en büyük sanayi sitesi olan Kumluca Sanayi Sitesi’nde yapılan çalışmalar büyük sevinç yarattı. 

 

1998 yılında açılan ve bugün 600’e yakın esnafın faaliyet gösterdiği Kumluca Sanayi Sitesi’nde Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından sıcak asfalt çalışması yapılıyor. 24 yıldan bu yana ilk kez sıcak asfalt çalışması yapıldığını söyleyen sanayi esnafı Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür etti.  

2500 TON ASFALT DÖKÜLECEK

Kumluca Sanayi Sitesi’nde Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından deforme olan mevcut asfalt kazınarak sıcak asfalt dökülüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Serkan Temuçin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatlarıyla Kumluca Belediyesi ile yapılmış olan protokole istinaden çalışmalara başladıklarını söyledi. Temuçin, çalışma kapsamında yaklaşık 2500 ton asfalt serileceğini ve 16 bin metrekarelik bir imalat yapılacağını açıkladı. Temuçin çalışmaların tamamlanmasının ardından vatandaşın ve esnafın trafik güvenliğinin de sağlandığı bir yola kavuşacağını söyledi. 

YERİNDE İNCELEME YAPILDI

Kumluca Sanayi Sitesi’nin yalnızca Kumluca’nın değil D-400 karayolunu kullanan çok sayıda aracın da uğrak yeri olduğunu belirten Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ise, “Burası Batı Antalya’nın tam bir sanayi noktası, cazibe noktası oldu. D 400 karayolu var. Sanayi ihtiyacı olan bütün turistler de buraya uğruyor. Bölgede yazın nüfus kat kat arttığı için burada mükemmel bir sanayi sitesine ihtiyaç var. Uzun yıllardır burada çözüm yoktu sorun vardı. Muhittin Başkanımıza konuyu ilettik, sanayi esnafımızın talebini ilettik. Yerinde incelemede bulundu. Kumluca Belediyemiz ile yapılan protokolle sanayimiz nihayet sıcak asfalta kavuşuyor” dedi. 

ESNAF TEŞEKKÜR ETTİ

Kumluca Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Durmuş Tomaç da sanayi sitesinde yaklaşık 600 esnafın faaliyet gösterdiğini, günde 2-3 bin kişinin giriş çıkış yaptığını belirterek asfalt çalışmasının önemine değindi. Tomaç, çalışmalardan dolayı Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür etti. Sanayi esnafı Tahir Coşanoğlu da çalışmalardan son derece memnun olduklarını söyledi. Coşanoğlu, “ Asfaltımız görüldüğü gibi 10 numara. Sanayinin içi pislik içindeydi. Sanayinin içinde hurda araçlar vardı kaldırıldı. Temiz olması bizim gururumuz” diyerek teşekkür etti. 


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.