SUBAŞI, FAHRETTİN ALTUN’A ÇAĞRI YAPTI

Subaşı; “Basının sesine kulak verin” 

17 Şubat 2022
SUBAŞI, FAHRETTİN ALTUN’A ÇAĞRI YAPTI

İYİ parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun (TGF) hafta sonu Antalya’da toplanan 65. Başkanlar Konseyi toplantısında Genel Başkan Yılmaz Karaca’nın gündeme getirdi sorunları TBMM’ne taşıdı. Subaşı, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u siyaset yapmak yerine basının sorunları ile ilgilenmeye davet ederek, “Basının sesine kulak verin” dedi.

 

TBMM’nin son oturumunda gündem dışı söz alan Hasan Subaşı, hafta sonu Antalya’da toplanan TGF 65. Başkanlar Konseyi toplantısında Genel Başkan Yılmaz Karaca’nın söylediklerini dile getirerek, şunları söyledi:

 

“TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Antalya’da yapılan toplantıda Basın İlam Kurumu’nca Aralık ayı sonuna kadar belirlenmesi gereken yerel gazete resmi ilan fiyatlarındaki ücret artışlarının hala belirlenmediğini eleştirerek bu nedenle yerel basının zor durumda kaldığını, hatta birçok yerel gazetenin kapandığını açıkladı.  Basının girdi fiyatlarının arttığını, SEKA’nın da devreden çıkması ile ithal kağıt fiyatlarının sektöre pahalıya yansıdığını, pandemi döneminde birçok sektör için destek paketlerinin açıklandığını, ancak basına hiç destek verilmediğini söyleyerek adeta cezalandırıldıklarını söyledi. Yerel Televizyonların uydu kira bedellerinin çok yüksek olması nedeniyle yerel televizyonların zor durumda kalarak kapandığını ve sayılarının yarıya düştüğünü açıkladı.”

 

Altun’a davet

Hasan Subaşı konuşmasının son bölümünde İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u siyaset yapmak yerine yerel basının sorunları ile ilgilenmeye davet etti.  Subaşı, Altun’a “Yerel basının sorunlarına kulak verin” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.