Kepez’den efsane Hababam Sınıfı’na, Kitap ve Belgesel

Kepez’den efsane Hababam Sınıfı’na, Kitap ve Belgesel 

18 Ocak 2022
Kepez’den efsane Hababam Sınıfı’na, Kitap ve Belgesel

Kepez Belediyesi, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen lansmanda, Türk Sinemasının unutulmaz film serisi Hababam Sınıfı’nın oyuncuları tarafından kaleme alınan ‘ Hababam Kitabı ve  Belgeseli’ni, filmin oyuncularının katılımıyla tanıttı.

Kepez Belediyesi, Türk Sinema tarihinin en çok izlenen ve sevilen film serisi Hababam Sınıfı’na hak ettiği vefayı göstermeye devam ediyor. Amir Ateş Semt Konağı’nda daha önceki yıllarda Hababam Sınıfı Müzesi’ni filmin hayatta kalan oyuncularıyla birlikte açan Kepez Belediyesi, efsane filmin oyuncularını bir kez daha bir araya getirdi.  Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen lansmanda, Türk Sinemasının unutulmaz film serisi Hababam Sınıfı’nın oyuncuları tarafından kaleme alınan ‘ Hababam Kitabı ve Belgeseli’nin tanıtımı yapıldı. Lansmana Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, efsane filmin usta oyuncuları Bülent İğdiroğlu, Ercan Gezmiş, Tuncay Akça, Gazanfer Şener, Mehmet Çatay, Eyüp Güçmen, Cafer Dere, Yılmaz Kaya, Ümit Doğru, Ahmet Arıman, Necati Demirel, Dilaver Gür, Erhan Beşkazak, Hüseyin Özşahin, ‘Hababam Belgeseli’ Yönetmeni Tuğkan Parıltı ile Seçil Sezikli, Ruşen Seymen Sevinç ve Atilla Yasa katıldı. ‘Hababam Belgeseli, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

YAŞARKEN DEĞER VEREN TÜTÜNCÜ’YE TEŞEKKÜR

Açılış konuşmasını Hababam Sınıfı’nın Kalem Şakir’i Bülent İğdiroğlu gerçekleştirdi. Yaşadığı mutluluğu dile getirerek, “Hepiniz hoş geldiniz. Hepinize çok çok teşekkür ederim.” dedi. Hababam Sınıfı’nda olabilmek ve oynayabilmek kadar güzel bir şey olmadığını belirten İğdiroğlu, “Yaşarken kıymetini bilemedik, diye bir şey vardır. Bizler tek tek vefat ediyoruz. Artık bu dünyadan gidiyoruz. Biz yaşarken bize bu değeri veren ve bu belgeselin yapımını sağlayan, bu kitabın yapımını sağlayan, gerçekten çok sevdiğimiz ve vizyonu çok büyük olan, bunu çok içten söylüyorum, kalben söylüyorum Sayın Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye huzurlarınızda bir kere daha teşekkür ediyorum. İyi ki, Antalya böyle bir başkana sahip. Kültüre ve bütün güzelliklere imzasını atan bir başkan. Hakan başkanıma bir kez daha binlerce teşekkür ederim. Bize gösterdiği değerden dolayı… “ diye konuştu.

BU FİLMİ KUŞAKLAR İZLİYOR

“Bugün Hababam Sınıfı konuşacak, hatıralar konuşacak.” diyerek sözlerine başlayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’de, “Tabii, beş kuşaktır, altı kuşaktır büyük bir özveriyle sempatiyle yapılmış bu filmi izleyen milyonlarca kimse var. Gerçekten Hababam Sınıfı başka Türk sinemasında hiçbir filme sahip olmayan popülariteye sahip oldu.” dedi.  

TARİHE NOT DÜŞMEK İSTEDİK

Hababam Sınıfı filmine ve oyuncularından övgülerle söz eden Başkan Tütüncü, “Hababam Sınıfı'nın on yıllar geçmiş olmasına rağmen sevgiyle ve sempatiyle izlenmesi ve dönüp bakılması gereken bir konu. On yıllar sonra da yine sevgiyle ve sempatiyle seyredileceğini tahmin ediyorum. Film zaten arşivde var. Kırk yıl, elli yıl sonrada arşivlerde var olacak. Filmlerin hatırası ise sizlerle, bizlerle birlikte gidecek. Gitmesin istedim. Bu kitapta kütüphanelerde olsun istedim. Bu belgesel hiç yapılmamış bir belgeseldi. Biz bu belgeselle tarihe bir not düşmek istedik. Kepez Belediyesi olarak Türk sinema tarihine güzel iki iz bırakmış olmaktan dolayı mutluyuz. Hababam Sınıfı kitabı ve Hababam Sınıfı belgeseli… Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Hababam Sınıfı oyuncularına plaket takdim etti. Hababam Sınıfı da, tüm oyuncuların ıslak imzasının bulunduğu kitabı Başkan Tütüncü’ye hediye etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.