Büyükşehir Belediyesi'nden türkü dolu gece

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı'nın bir klasik haline gelen "Türkü Türkü Türkiye'm" konseri bir kez daha dinleyenleri büyüledi. Her yöreden türküler seslendiren koro, izleyenleri diyar diyar gezdirerek müzik yolculuğuna çıkardı. 

17 Ocak 2022
Büyükşehir Belediyesi'nden türkü dolu gece

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı'nın bir klasik haline gelen “Türkü Türkü Türkiye’m” konseri bir kez daha dinleyenleri büyüledi. Her yöreden türküler seslendiren koro, izleyenleri diyar diyar gezdirerek müzik yolculuğuna çıkardı. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu Şef Yiğit Aktı yönetiminde “Türkü Türkü Türkiye’m” programıyla dinleyicilerin karşısına çıktı. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde koro Anadolu’nun dört bir köşesinden seslendirdiği türkülerle yüreklere dokundu.

HER YÖREDEN TÜRKÜ SESLENDİRİLDİ

Türkü ve müzik dolu gecede Rumeli, Ege, Teke Yöresi, Akdeniz, Karadeniz, Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Azerbaycan, Kerkük ve Kıbrıs’tan türküler seslendirildi. Aşık Veysel’den Neşet Ertaş’a türkülerin ustalarına ait eserlerin seslendirildiği gecede Halk Dansları Topluluğu da her yöreden Türkiye danslarıyla eşlik etti. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.