Başöğretmen Atatürk Ödülü Sunay Akın'a

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Eğitim İş Sendikası işbirliği ile düzenlenen 13'üncü Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü, şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın'a verildi. 

25 Kasım 2021
Başöğretmen Atatürk Ödülü Sunay Akın'a

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Eğitim İş Sendikası işbirliği ile düzenlenen 13’üncü Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü, şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın’a verildi.

 

Büyükşehir Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Eğitim İş Sendikası işbirliği ile Atatürk Kültür Merkezi’nde Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü programı düzenledi. Ödül törenine Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya eski Milletvekili Mustafa Akaydın, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz ve öğretmenler katıldı. Programda öğretmenlerden oluşan ‘Grup Haziran’ mini bir konser verdi. Konserin ardından Şair Sunay Akın’a Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü takdim edildi. 

ÖDÜLÜ ÖĞRETMENLER ADINA ALDI

13. Başöğretmen Atatürk Onur Ödülüne layık görülen şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın, “Böyle anlamlı bir ödüle layık görülmem beni ziyadesiyle memnun etti. Değerli öğretmenlerimin ödülü alırken ben bu ödülü kime ithaf edeyim diye çok düşündüm. O kadar güzel öğretmenler tanıdım ki hayatımda. Eşim de öğretmen. Ben bu ödülü tüm öğretmenler adına alıyorum” dedi. Ödül töreninin ardından Sunay Akın, sahnede Türkiye Cumhuriyeti eğitim sistemine damga vuran eğitimcileri ve aydın kişileri anlattı. 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Balık, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tüm öğretmenlerin gününü kutlayarak, Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime verdiği önemi anlattı. Balık,” Başöğretmen Atatürk Onur Ödülünü Sunay Akın gibi şair ve söz üstadı bir kişinin almasından dolayı mutluyuz. Bizlere ve gelecek nesillere Türkiye Cumhuriyeti aydınlarını, Atatürk’ü kimsenin bilmediği yönleriyle anlatıyor. Bu da kendisinin ne kadar aydın ve ilerici bir araştırmacı olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.