Üzerinde ilkokul bulunan 5 bin metrekarelik arsasını Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışladı

Hayırsever Ayşe Yakup Esen çifti, üzerinde ilkokul bulunan 5 bin metrekarelik arsasını Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışladı. Bağış protokolüne hayırsever çift ile birlikte imza koyan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, aileyi kutladı. 

17 Eylul 2021
Üzerinde ilkokul bulunan 5 bin metrekarelik arsasını Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışladı

Hayırsever Yakup Esen ve Ayşe Esen’i tebrik eden Vali Yazıcı, “Bugün yine güzel bir protokolü hep birlikte imzalayacağız. Kepez ilçemizde Altınova Esen İlkokulu’nun olduğu 5000 metrekare arsayı Yakup Bey Millî Eğitim Bakanlığı’mıza bağışladı. Hayırseverlerimiz Akseki Murtiçi’nde de bir cami yaptırmış. Allah hayırlarını kabul etsin” dedi.

EĞİTİME DESTEK VERMEK GÖREVİMİZ

Antalya’da çok sayıda hayırsever olmasına rağmen hem nüfus artışı hem de Antalya’nın sürekli göç alması nedeniyle okul ihtiyacının sürekli devam ettiğine değinen, devletin ve hayırseverlerin destekleriyle bu ihtiyacı karşılayacaklarına inandığını ifade eden Yazıcı, şunları söyledi:

“Bir toplumun bütün değerlerini kültürünü, medeniyetini nesilden nesile aktarabilmek sağlıklı bir talim ve terbiye programıyla mümkündür. İyi planlanmış eğitim politikası, içeriği iyi belirlenmiş müfredat ve tabi ki fiziki alt yapı çok önemlidir. Fiziki alt yapı konusunda son 15 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin her noktasında bir taraftan devlet bütçesi bir taraftan da değerli hayırseverlerimizin katkılarıyla çok önemli mesafeler alındı. Eğitim kurumlarımız, pansiyonlarımız, spor salonlarımız, okul çevrelerimiz gerçekten çok nitelikli bir hale geldi. Ancak Antalya’nın nüfusunun sürekli artması sürekli yeni derslik ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Özellikle pandemi sürecinde çocuklarımızın daha sağlıklı ve güvenli eğitim alabilmesi için yeni dersliklere, yeni okullara ihtiyacımız var. Bu süreçte eğitime destek vermek bir hayır bir gönül işi olmaktan ötede bir vatandaşlık görevidir. Hayırsever vatandaşlarımızı bu bilinçle eğitime destek vermeye davet ediyoruz.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.