Kepez’de aşure lokması paylaşıldı

Alevi Kültür Dernekleri Kepez Şubesinin “Aşure Lokması” etkinliğinde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Aşure lokması etkinliği bugünde burada kalplerimizi, gönüllerimizi birleştirdi.”dedi. 

13 Eylul 2021
Kepez’de aşure lokması paylaşıldı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Alevi Kültür Dernekleri Kepez Şubesinin “Aşure Lokması” etkinliğine katıldı. Aşure lokmalarının paylaşıldığı etkinlikte konuşan Başkan Tütüncü, “ Çok değerli canlarla birlikte bir matem günlerinin orucu, o ibadet, o bilinç, o hatırlayışın arkasından güzel bir aşure lokması kalplerimizi, gönüllerimizi tatlandıracak.” dedi. Tütüncü, “Bir araya geldiğimizde sevgiden söz ediyoruz, barıştan, kardeşlikten söz ediyoruz ve birbirimizin yüzlerine gözlerinin içine sevgi ile bakıyoruz. Çünkü biz birbirimizin aynasıyız. Böyle bir kültürden geliyoruz. Ne mutlu bize ki ! işte bugün de burada kalplerimiz, gönüllerimiz birleşti.” diye konuştu.  

Ayrımız gayrımız yok

“Kalpleri gönülleri birleştirecek vesileler meydana getirenlerden Allah sonsuz kez razı olsun. Biz bu anlamlı yolculuğa bu şekilde devam ettikçe, kazanan bu güzel ülkenin bütün insanları olacak.” diyerek sözlerine devam eden Tütüncü, “Hiç ayrımız gayrımız yok, farklı yönlere bakabiliriz, düşüncelerimiz farklı olabilir, inançlarımız, hayatı zihnimizde tanımlamamız farklı olabilir. Ama hepimiz bu güzel ülkenin insanlarıyız, ay yıldızlı al bayrağın altında mutluyuz, hepimiz bir olan Allah'ın kuluyuz. Bu bilinçle hareket ettikçe nice güçlükleri birlikte, beraber aşacağız. Bugüne kadar nice zorlukları hep birlikte göğüslediysek, bundan sonra da yolumuza yolculuğumuza bu şekilde devam edeceğiz. İyi ki bugün bizleri bir araya getirdiniz. Bize bir olmanın, birlikte olmanın, beraber olmanın aynı gök kubbenin altında can cana yan yana olmanın mutluluğunu bir kez daha yaşattınız. Uzaktan yakından bu buluşmayı teşrif eden bütün gönül dostlarımıza, bütün canlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından konuklara aşure  ikram edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.