CHP KADIN KOLLARI ANTALYA İL BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

 

04 Ağustos 2021
CHP KADIN KOLLARI ANTALYA İL BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

Antalya’da günlerdir kayıp olan 21 yaşındaki Akdeniz Üniversitesi Öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’ nun bulunması için mücadele ediyorduk.
Maalesef acı haberini aldık.
5 gündür haber alınamayan Azra’nın M.M.A tarafından katledildiğini öğrendik.
Azra’dan sonra aynı gün Kahramanmaraş’ta Emine Gökkız’ da katledilmiş bir halde bulundu.
Artık yeter!
Bir kadının daha hayatının elinden alınmasına tahammülümüz yok!
Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracak yasalar ile sözleşmeler uygulanmadıkça ve sosyal politikalar üretilmedikçe kadın cinayetleri durdurulamayacak.
1 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe giren, Uluslararası hukukta kadınlara karşı şiddetin cinsiyete dayalı ayrımcılıktan kaynaklandığının vurgulandığı ve kadınlara karşı şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi konusunda yaptırım gücü olan ilk sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi’nin yıldönümüydü.
Yürürlükteyken uygulanmayan ve 20 Mart 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle feshedilen İstanbul Sözleşmesi’nin kadınlarımız için önemini bir kez daha gördük. Kadın cinayetlerinin engellenmesi için en kısa zamanda tüm önlemlerin alınması zorunluluktur!
Bu nedenle bir kez daha yineliyoruz ki; İstanbul Sözleşmesi ve CEDAW derhal uygulamaya sokulmalıdır!
İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz!
Örgütlü kadın mücadelemizle, bu zulme dur diyeceğiz.
Biz kazanacağız!
Türkiye’ye aydınlık günleri biz kadınlar getireceğiz!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.