Manavgat’taki yangın insansız helikopter ile gözlenecek

Antalya’nın Manavgat ilçesinde devam eden orman yangını insansız helikopter ile gözlenecek 

29 Temmuz 2021
Manavgat’taki yangın insansız helikopter ile gözlenecek

 
Antalya’nın Manavgat ilçesinde dün öğle saatlerinde çıkan ve birçok mahallede etkili olan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarda 1 insansız hava aracı (İHA), 1 yangın söndürme uçağı, 19 helikopter, 191 arazöz ve binden fazla orman işçisi görev aldı. Yangın söndürme çalışmaları, Ulualan Mahallesi’nde bulunan Yangın Kontrol Merkezi’nden koordine ediliyor. Öte yandan yangına dair havadan anlık görüntü aktarmak için bölgeye insansız helikopter de getirildi.
Üzerinde bulunan yüksek çözünürlüklü termal kamera ve sensörlerle kontrol noktasına destek sağlamak üzere insansız helikopter, havada 8 saate kadar kalabiliyor. Gelen talebe göre anlık görüntü aktarıyor. Helikopter 20 bin feet yüksekliğe çıkarak saatte 160 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.