Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Türkiye’nin ikinci kadavradan rahim nakli operasyonu başladı

Türkiye’nin ikinci kadavradan rahim nakli operasyonu Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 32 yaşındaki Havva Erdem’e başladı.  

27 Temmuz 2021
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Türkiye’nin ikinci kadavradan rahim nakli operasyonu başladı

 
Türkiye’nin ikinci kadavradan rahim nakli operasyonu Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 32 yaşındaki Havva Erdem’e başladı. AÜ Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından Rektör Prof.Dr. Özlenen Özkan’ın katılımıyla saat 04.30’da başlayan operasyonun başarılı şekilde devam ettiği bildirildi. Erdem’e donör olan vericinin ise 40 yaşlarında olduğu belirtildi.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nde Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından 8 Ağustos 2011’de dünyanın başarılı ilk rahim nakli Derya Sert’e (32) yapılmış ve 13 ay önce Sert anne olmuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.