Antalya'da seralarda karpuz hasadına başlandı

ANTALYA TRTGAZETESİ.COM 

03 Mayıs 2020
Antalya'da seralarda karpuz hasadına başlandı

Haber Giriş:  Kaynak: AA

Antalya'da seralarda karpuz hasadına başlandı

Antalyada seralarda karpuz hasadına başlandı
[Fotoğraf: AA]

Antalya'da COVID-19'la mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan çiftçiler, seralarında sezonun ilk karpuz hasadını yaptı.

Antalya Serik'te, sezonun ilk karpuzları, aylar öncesinde fidelerinin dikildiği seralarda yetişti.

İlk karpuz hasadının yapıldığı Alacami Mahallesi'nde örtü altı tarım yapan çiftçilerden Taner Öz, hasadını gerçekleştirdikleri karpuzun kilogramını toptancı halinde 4 liradan satacaklarını söyledi. 

 

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

 

 

Salgına rağmen üretim gibi fiyatların da yüksek seviyede olduğunu vurgulayan Öz, fiyatlar böyle devam ederse emeklerinin karşılığını alacaklarını belirtti.

Çiftçi Fikri Karcı, devletten her türlü desteği aldıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Karpuzda bu dönem ihracat olmamasına rağmen iç piyasadaki talep üreticinin yüzünü güldürüyor. Bu sene verim gayet güzel, fiyatlarda Allah'a şükür çok iyi. Üreticimiz bu sene virüsten korkmuştu ve maliyetler yüksek olduğu için ekim yapmaktan çekinmişti. Ancak durum öyle olmadı bu sene herkesin yüzü güldü."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.