Antalya Polisi'nden huzur operasyonu

ANTALYA Polisi, 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesi il genelinde huzur operasyonu düzenledi. Jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin de katıldığı operasyonda koronavirüs denetimi de yapıldı, 20 yaş altı, 65 yaş üstü ve sosyal mesafe kurallarına uymayan 41 kişiye 57 bin 412 lira para cezası uygulandı. 

01 Mayıs 2020
Antalya Polisi'nden huzur operasyonu

İçişleri Bakanlığı'nın Türkiye genelinde, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik ile ortaklaşa yürüttüğü, 'Türkiye Huzur Güven Uygulaması' kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması öncesi operasyonu yapıldı. Koronavirüs salgını ile ilgili yasakların da denetlendiği kontrollere 259 ekipte 1382 personel, 2 deniz aracı, 2 hava aracı ve 5 dedektör köpek görev aldı.

 

Antalya genelindeki kent giriş çıkışları, şehir merkezlerinde tespit edilen 237 kontrol noktasındaki denetimlerde, 1432 işyeri kontrol edildi, 3 işyerine 3 bin 934 lira para ceza yazıldı. Şüpheli görülen 1580 kişinin kimlik sorgusu yapıldı, aranan 2 kişi yakalandı. İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs salgını ile ilgili yayınlandığı 20 yaş altı, 65 yaş üstü ve sosyal mesafe kuralına uymayan 41 kişiye de 57 bin 412 lira idari para cezası uygulandı.

 

 

Güvenlik güçleri, 127'si toplu taşıma, 929'u ticari taksi olmak üzere toplam 2158 kontrol etti, kurallara uymayan 56 araç sürücüsüne 18 bin 395 lira para cezası yazdı. Ekipler ayrıca salgın yüzünden kullanıma kapalı olan 245'i park ve bahçe, 56'sı mesire ve yürüyüş alanınında denetimini yaptı.

 

Yetkililer, huzur ve güven ortamının devamı, halkın sağlığı için denetimlerin süreceğini açıkladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.