Antalya’da Emlak, Oto Galeri Ve Rent A Car Esnafı corona virüs salgını nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları ve beklentilerini içeren mektubu Cumhurbaşkanı’na gönderdi. Günlerdir dükkanlarını açamadıklarını ve günlerce siftahsız y

Antalya’da Emlak, Oto Galeri Ve Rent A Car Esnafı corona virüs salgını nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları ve beklentilerini içeren mektubu Cumhurbaşkanı’na gönderdi. 

15 Nisan 2020
Antalya’da Emlak, Oto Galeri Ve Rent A Car Esnafı corona virüs salgını nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları ve beklentilerini içeren mektubu Cumhurbaşkanı’na gönderdi. Günlerdir dükkanlarını açamadıklarını ve günlerce siftahsız y

 

Günlerdir dükkanlarını açamadıklarını ve günlerce siftahsız yaşadıklarını belirten Antalya Oto Galericiler Koop. Başkanı İsmail Çağlar yaşadıkları sıkıntıları içeren dilekçelerini Cumhurbaşkanına gönderdi.

Çağlar’ın dilekçesinde Antalya’da Emlak, Oto Galeri Ve Rent A Car Esnafının durumunu şöyle anlattı:

“Emlak, Oto Galeri Ve Rent A Car Esnafı Olarak Hükümet’ten Önemli Beklentilerimiz

1.Bağkur primlerinin 3 ay süreyle ödenmiş sayılması.

2.Esnaflarımızın kullanmış olduğu kredilerin faizsiz olarak üç ay ertelenmesi

3.Emlak, Galeri ve Rent a car esnafımızın %80 iş yerini COVID-19 sebebiyle açamamaktadır.

Açan esnaflarımız da hiçbir şekilde iş yapamamaktadır. Mesleklerini dijital ortamda özellikle internette ilan vermek suretiyle devam ettirmeye çalışmakta buna binaen çok ciddi ücretler ödemektedirler. Hatta bazı sitelerde aylık yapılan ödemeler işyeri kirasından bile fazladır. 

Bu sitelerde yıllık taahhüt ile aylık ödemeler şeklinde tahsilat yapılmaktadır.  Yukarıda belirttiğimiz gibi ödemeler çok ciddi meblağ teşkil etmektedir. Esnaflarımız bu ücretleri ödeyemeyecek duruma gelmiştir. Başta sahibinden.com olmak üzere Hürriyet Emlak,

emlakjet, zingat vs emlakçıların en çok ilan verdiği ve muhtaç olduğu portallardır.

Portallara e-mail yoluyla başvurular yapılmış, aylık ödemeleri en az 3 ay Ertelemesi, hesapların dondurulması ve belli bir dönem ücret alınmaması vb. taleplerimiz iletilmişse de taleplerimize hiçbir koşulda uygun olmayan geri dönüşler yapılmıştır.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ı Esnafımızın ve iş dünyasının mağdur edilmemesi yönünde yaptığı çağrılar göz önüne aldığında mağdur olan esnaflarımızın daha büyük mağduriyet yaşamaması açısından ilgili İlan portallarıyla görüşülerek

Nisan, Mayıs, Haziran ayları olmak üzere en az 3 aylık iyileştirmeye gidilmesi hususunda yardımlarınızı Emir ve müsaadelerinizi arz ederim.

Saygılar sunarım”

(KAKTÜS HABER)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.